Wachtlijst voor fietslessen, Den Haag Fietst zoekt vrijwilligers om buurtgenoten les te geven

© Den Haag Fietst
DEN HAAG - Er is een groot tekort aan vrijwilligers die buurtgenoten willen leren fietsen. Daardoor staat een groot aantal potentiële fietsers op de wachtlijst voor ze een les kunnen volgen. De fietslessen worden in onze stad vooral gegeven door buurtsportcoaches, maar er is zo'n grote vraag dat er extra handen nodig zijn en dus worden er vrijwilligers gezocht.
Het geven van fietsles is een van de activiteiten die de buurtsportcoaches organiseren. De vraag om die lessen is gegroeid, meldt de gemeente. Daarom worden vrijwilligers gezocht die, na een training, groepjes buurtbewoners helpen om veilig te leren fietsen.
De fietslessen zijn bedoeld om volwassen buurtgenoten te leren hoe ze veilig de weg op kunnen. Deelnemers aan de cursus hebben veel verschillende achtergronden, er zijn deelnemers geweest uit onder meer Afrika, Oost-Europa, Marokko en Nederland.

'Je ziet deelnemers vooruit gaan'

'Het geven van fietslessen geeft enorm veel voldoening', weet buurtsportcoach Lieneke Vos. 'Je ziet deelnemers iedere week vooruit gaan en zekerder op de fiets zitten. We willen nog veel meer Hagenaars deze ervaring bieden en daarom zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers.'
Wanneer je wilt helpen als vrijwilliger of meer informatie zoekt, dan kun je je melden bij Marcel Kleizen van Den Haag Fietst door te mailen naar denhaagfietst@gmail.com.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!