Uittips Den Haag: Tulpen plukken, theaterfestival voor kinderen en Erik of het klein insectenboek

Erik of het klein insectenboek
Erik of het klein insectenboek © Phile Deprez
DEN HAAG - Bijna weekend! En dat is ook nog eens de start van de voorjaarsvakantie in deze regio. Er is weer genoeg te beleven in Den Haag. Een overzicht van de leukste uittips.

Tulpen plukken in de Palace Promenade

De Palace Promenade op Scheveningen wordt op zondag 26 februari omgetoverd tot een kleurrijke bloemenzee. Op het middenplein wordt een grote pluktuin aangelegd. Als je tien euro uitgeeft bij een van de winkels, mag je in de tuin tulpen plukken.
Het voorjaar in huis halen bij de Palace Promenade kan tussen 11.00 en 16.00 uur. De pluktuin is er ook op zaterdag 4 maart.

Erik of het klein insectenboek

De familievoorstelling 'Erik of het klein insectenboek' is zaterdag om 14.00 uur te zien in de Koninklijke Schouwburg. De voorstelling is een 'geremixte versie' van het klassieke kinderboek van Godfried Bomans.
Het gaat over Erik, een jongetje dat gefascineerd is door insecten. Dan krimp hij tot het formaat van een vlieg en beleeft bizarre avonturen tussen de grassprieten. De insecten in deze wereld lijken verdacht veel op mensen. Maar ze hebben moeite met overleven door al het afval en gif. Kan Erik de insecten - en zichzelf - redden?
Erik of het klein insectenboek is een voorstelling geschikt voor kinderen vanaf acht jaar, vol muziek en dans.
Op het moment van schrijven zijn er nog kaarten te krijgen voor de voorstelling via de site van Het Nationale Theater.

Voorstelling 'STOM'

Ook in het Theater aan het Spui is dit weekend een familievoorstelling te zien: STOM. Een muzikale voorstelling over Ziggy, die niet meer praat. Dat kan ze wel, maar nu zegt ze niks meer. Iedereen heeft er iets over te zeggen: haar beste vriendin, haar ouders, de psycholoog, maar Ziggy zelf blijft zwijgen.
STOM?is een voorstelling met heel veel live muziek, 'best wel grappige figuren' en 'een behoorlijk bijdehand hoofdpersoon'.
Op het moment van schrijven zijn er nog tickets voor de try-out op vrijdag 24 februari (19.30 uur) en de voorstelling op zondag 26 februari 14.00 uur. Te koop via de site van het Nationale Theater.

Vunzige deuntjes

Drankje, deuntje, dansje. De dansavond Vunzige Deuntjes wordt vrijdagavond weer gehouden in het PAARD. Je kunt de hele avond je heupen in beweging zetten op hiphop, R&B en dancehalldeuntjes.
Tickets zijn op het moment van schrijven nog te koop op de site van het PAARD.

Theater- en kunstfestival Krokus Kabaal

Deze voorjaarsvakantie vindt jeugd- en kunstfestival Krokus Kabaal weer plaats, voor kinderen tussen de 0 en 12 jaar. Het festival wordt georganiseerd door acht 'cultuurankers' - verschillende theaters, filmhuizen en bibliotheken in Den Haag - en heeft dit jaar het thema '(wat is) RaaR?'.
Er worden vanaf komend weekend verschillende activiteiten en voorstellingen voor kinderen georganiseerd. Ook kunnen kinderen bij de cultuurankers een knutselpakket afhalen. Het hele programma bekijk je op de site van Cultuur Dichtbij.

Who Am I? Cultureel evenement ter ondersteuning van Oekraïne

Het culturele evenement 'Who am I?' wordt zaterdag georganiseerd in de Waalse Kerk. Het evenement creëert een platform rond de centrale vraag: hoe is de oorlog tegen Oekraïne mogelijk geworden?
Na presentaties en een Q&A wordt een muzikale avond georganiseerd. Het repertoire is het afgelopen jaar geschreven door Russische geëmigreerde componisten, door Oekraïense componisten tijdens de oorlog, muziek geschreven als reactie op oorlogen en rampen en muziek geschreven in de Goelag.
Tickets zijn nog te koop. De opbrengst gaat naar een project dat zich bezighoudt met de aankoop en levering van generatoren en kachels in Oekraïne.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!