Spuigasten: Lotte van Basten Batenburg (VVD) en Hera Butt (GroenLinks)

Lotte van Basten Batenburg (VVD) en Hera Butt (GroenLinks)
Lotte van Basten Batenburg (VVD) en Hera Butt (GroenLinks) © Den Haag
DEN HAAG - In het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM schuiven zaterdag aan: fractievoorzitter van de VVD Lotte van Basten Batenburg en raadslid van GroenLinks Hera Butt.
Met Lotte van Basten Batenburg en Hera Butt praten we eerst over wat er deze week speelt in de politiek en stad. Over de eerste week van de openbare verhoren over de raadsenquête Amare, gemeente sturen brandbrief aan Eneco over prijs voor stadswarmte en de huurprijzen voor winkelondernemers stijgen fors.
Vervolgens voeren we een debat over het demonstratierecht. Zo zijn de VVD, Hart voor Den Haag en het CDA boos dat een klimaatadviseur in dienst van de gemeente maandag heeft deelgenomen aan een illegale demonstratie van Extinction Rebellion in de stad. 'Onacceptabel en reden voor ontslag', schrijft Van Basten Batenburg op Twitter. Hadden we een paar weken terug de demonstratie op de A12. Verwachten we 11 maart 'de grootste demonstratie ooit'. En werd D66-leider Sigrid Kaag afgelopen zondag opgewacht door een groep fakkeldragers. Hoe ver mag je gaan om te demonstreren?
Marcel Verreck is er zoals altijd bij om Spuigasten af te sluiten met zijn wekelijkse column. 
Spuigasten is een wekelijks actueel politiek radioprogramma van Den Haag FM. Elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur ontvangen Ron Fresen, Maaike Kraaijeveld en Jeanneau van Beurden hun gasten. Volg het live op de radio via Den Haag FM, via het tv-kanaal of de online stream op denhaagfm.nl.
Luister via Spotify de laatste uitzending van Spuigasten terug.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!