Hijs Hokij kampioen na zinderende zege op Heerenveen: 'Wij hebben een team dat nooit verzaakt'

© Omroep West
DEN HAAG - Hijs Hokij uit Den Haag heeft voor de dertiende keer in de clubgeschiedenis het Nederlands kampioenschap ijshockey gewonnen. In een vermakelijke finale werd overtuigend gewonnen van UNIS Flyers uit Heerenveen. Het werd 3-1 in Thialf. 'Geweldig, het zijn altijd hele mooie momenten waar iedereen het voor doet', zegt voorzitter Harry Vlaardingerbroek in Bob Staat Op op Den Haag FM.
Als regerend Ron Berteling Schaal-houder (de supercup) en als bekerwinnaar was Hijs Hokij op papier de favoriet voor de eindzege. Zondagmiddag leek al snel duidelijk te worden dat er beslag gelegd zou gaan worden op de 'treble'. In de eerste periode kwamen de Hagenaars op 1-0, waarna er in de tweede periode twee keer gescoord werd door de Zuid-Hollanders.
Na 28 minuten leek de ploeg van trainer Chris Eimers op rozen te zitten toen een heerlijke aanval bekroond werd met een doelpunt. Zeven minuten later mocht Hijs opnieuw juichen toen Joey Oosterveld na een fraaie individuele actie op aangeven van Chad Niddery de puck tegen de touwen sloeg.

Fantastisch seizoen

Even leek er sprake van een omslag in het duel, toen Heerenveen in de derde periode de 3-1 maakte. Zonder al te veel problemen doorstond Hijs Hokij het slotoffensief van de Friese formatie, waardoor er net als vorig jaar beslag gelegd werd op de landstitel. Eimers heeft een fantastisch seizoen met de Haagse ijshockeyclub. 'Wij hebben een team dat nooit verzaakt, hard werkt en voor elkaar staat', zegt Vlaardingerbroek in Bob Staat Op.
Naast het reeds gewonnen eremetaal besloot Hijs de Belgisch-Nederlandse competitie onlangs als nummer twee van de ranglijst. Op vrijdag 3 maart beginnen de play-offs voor deze titel. Dan moet Hijs Hokij het in de kwartfinale opnemen tegen de Golden Sharks Mechelen. Daardoor heeft Eimers dus nog altijd uitzicht op het winnen van vier prijzen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!