Malieveld krijgt elektriciteit voor festivals, circus en andere evenementen

Werkzaamheden op het Malieveld in Den Haag
Werkzaamheden op het Malieveld in Den Haag © Omroep West
DEN HAAG - Het Malieveld in Den Haag wordt verduurzaamd. Er wordt elektriciteit aangelegd onder het veld, waardoor het gebruik van generatoren bij bijvoorbeeld festivals straks niet meer nodig is. 'Op vier locaties komen plaatsen waar organisatoren stroom en data vandaan kunnen halen', zegt boswachter Mark Kras in Bob Staat Op.
Een brede strook braakliggende grond met duidelijke graafsporen laat zien waar onder de grond een zogenoemde mantelbuis loopt. Door die buis worden straks elektriciteitskabels getrokken, zegt Kras van Staatsbosbeheer tegen Omroep West.
'Voor manifestaties en bijvoorbeeld het kerstcircus op het Malieveld is elektriciteit nodig. Nu komt de stroom nog uit de generatoren, maar het zou mooi zijn als dat straks uit het elektriciteitsnet kan worden gehaald en er geen diesel hoeft te worden gestookt.'

CPC-loop

Maandag is het gebied waar de werkzaamheden waren geëgaliseerd en is er gras gezaaid. Het is de bedoeling dat het Malieveld er weer bruikbaar en netjes bij ligt op 12 maart. Dan is daar de start en finish van de CPC-loop, het hardloopevenement van Den Haag.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!