Boeren mogen niet demonstreren op Malieveld vanwege CPC Loop en klimaatactie

Boeren met trekker bij een eerder protest
Boeren met trekker bij een eerder protest © Den Haag FM
DEN HAAG - De boeren zijn zaterdag 11 maart niet welkom op het Malieveld in Den Haag. Hier wordt een dag later de CPC Loop gehouden. Ook heeft Extinction Rebellion aangekondigd op 11 maart te gaan demonstreren op de Utrechtsebaan. Hierdoor wordt het volgens de gemeente te druk in dit deel van de stad. Farmers Defence Force heeft al laten weten de demonstratie daarom te willen verplaatsen naar het Zuiderpark.
De voorbereidingen op de CPC Loop zijn op de zaterdag van het protest al in volle gang. Omdat het boerenprotest naast de klimaatactie van Extinction Rebellion wat veel is op een dag verplaatsen de boeren zich. 'De gemeente heeft het Zuiderpark als alternatieve locatie voorgesteld', aldus woordvoerder Sieta van Keimpema van Farmers Defence Force.
Door de verandering van locatie is er volgens Van Keimpema ook meer plek voor extra demonstranten. 'We willen het zo groot mogelijk doen. In het Zuiderpark is er meer plek, dus we hopen dat er dan ook meer mensen komen.' Het protest is een uiting van onvrede over het huidige kabinet. 'De boeren zijn de zoveelste groep die de dupe zijn, dus daarom zeggen we: stem ze weg.'

Zuiderpark staat nog niet vast

Een woordvoerder van de gemeente Den Haag laat weten dat nog niks vast staat. 'We zijn nog volop in gesprek over een geschikte locatie. Het is in ieder geval duidelijk dat met de CPC Loop en de klimaatactie op de Utrechtsebaan het te druk wordt in dat deel van de stad.' Volgens Van Keimpema is er wel al een besluit genomen over de locatie. 'We zijn nog druk in gesprek over andere zaken rondom de demonstratie.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!