Dierenambulance zoekt tientallen nieuwe vrijwilligers: 'Heel mooi om te kunnen helpen'

Ad en Eline, chauffeurs bij de Dierenambulance
Ad en Eline, chauffeurs bij de Dierenambulance
DEN HAAG - Stichting Dierenambulance en Hospitaal Den Haag is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Voor het naderende zomerseizoen zijn ze hard op zoek naar veertig vrijwilligers. Er is vooral behoefte aan ambulancechauffeurs en centralisten voor de meldkamer.
Huib den Heijer, vrijwilligerscoördinator bij de Dierenambulance Den Haag e.o., legt uit waarom er zoveel mensen nodig zijn: “Wij bieden zeven dagen per week, 24 uur per dag hulp aan dieren in nood. In de drukke zomermaanden hebben we alleen al op de meldkamer dagelijks negen vrijwilligers nodig. Per week hebben we minimaal 100 vrijwilligers nodig om 24/7 hulp te bieden aan dieren in nood.” Zonder vrijwilligers kan de stichting niet bestaan. In deze periode van het jaar worden nieuwe vrijwilligers ingewerkt.
Eline de Jong is één van de vrijwilligers die op dit moment wordt ingewerkt. Ze is tot nu toe drie keer mee geweest met verschillende ervaren vrijwilligers om de fijne kneepjes van het vak te leren. 'Ik vind het echt heel erg leuk om iets te kunnen doen voor de dieren. Natuurlijk maak je ook vervelende dingen mee, maar uiteindelijk kun je, als het echt niet meer gaat, dieren uit hun lijden verlossen. Dat is ook belangrijk.'
Verslaggever Pim Markering zoekt uit wat het vrijwilligerswerk bij de Dierenambulance inhoudt. Daarvoor gaat hij een dag op stap met chauffeurs Ad en Eline. Zie onderstaande videoreportage.

Afwisseling maakt het heel erg leuk

Ad is in het dagelijks leven cameraman, maar iedere woensdag houdt hij zijn agenda leeg voor zijn vrijwilligerswerk bij de Dierenambulance. Als chauffeur maakt hij iedere keer weer nieuwe situaties mee. 'De afwisseling in het werk maakt het erg leuk. Daarnaast vind ik het heel fijn om dieren te kunnen helpen. Zij verdienen net zo goed geholpen te worden zoals mensen,' zegt Ad.

Vrijwilliger worden

De medewerkers en vrijwilligers van de Dierenambulance zetten zich dag en nacht in om gewonde en zieke dieren te helpen in het werkgebied dat bestaat uit Den Haag, Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer. Jaarlijks rijden ze ongeveer 18.000 ambulanceritten en vangen ze ruim 1600 zieke en gewonde dieren op. Lijkt het je leuk om een bijdrage te kunnn leveren, kijk dan op de website.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!