Den Haag duurste gemeente voor hondenbezitters: hoogste hondenbelasting van het land

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Helena Lopes (Unsplash)
DEN HAAG - Den Haag is voor hondenbezitters de duurste gemeente van Nederland als het gaat om het betalen van hondenbelasting. Uit onderzoek van Huisdierenverzekeringen.nl, dat de hondenbelastingtarieven opvroeg bij alle gemeenten, blijkt dat onze stad de hoogste belasting heft op het hebben van een viervoeter. Voor de eerste hond betaal je 137,28 euro, een tweede hond kost nog meer: 215,04 euro.
Onze stad is een van de 137 (van de 342) gemeenten in Nederland waar inwoners hondenbelasting moeten betalen. In de provincie Zuid-Holland zijn inwoners, als er nog hondenbelasting geïnd wordt, het duurst uit. In 21 van de 52 Zuid-Hollandse gemeenten (40%) moeten inwoners hondenbelasting betalen in 2023.
Gemiddeld kost een eerste hond in onze provincie op jaarbasis 89,49 euro, het landelijk gemiddelde is 69,72 euro. Den Haag (137,28 euro) voert de lijst van de drie duurste gemeenten met hondenbelasting aan, daarna volgen Hendrik-Ido-Ambacht (134,76 euro) en Katwijk (124,66 euro).
Hondeneigenaren in Dordrecht, Goeree-Overflakkee, Gorinchem, Leidschendam-Voorburg, Noordwijk, Pijnacker-Nootdorp en Zwijndrecht hoeven vanaf dit jaar geen belasting meer te betalen voor hun viervoeter.
Tarieven hondenbelasting Den Haag 2023
Tarieven hondenbelasting Den Haag 2023 © DenHaag.nl

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!