Deze straten zijn genomineerd als 'Liefste Straat van Den Haag'

© Unsplash
DEN HAAG - De Liefste Straat van Den Haag ligt in het Zeeheldenkwartier, Vrederust, Scheveningen of Spoorwijk. Woensdag werd bekendgemaakt welke vijf straten kanshebber zijn voor de titel. Op 17 maart wordt de winnaar gekozen.
Er zijn vijf finalisten: De Da Costastraat en Tivolistraat in het Zeeheldenkwartier, Steenhouwersgaarde in Vrederust, Sleepnetstraat op Scheveningen en Guido Gezellestraat in Spoorwijk.
De Hengelolaan in Morgenstond werd vorig jaar gekroond tot Liefste Straat van Den Haag. Op vrijdag 17 maart wordt in theater De Nieuwe Regentes de winnaar van dit jaar bekendgemaakt.
Lief en Leedstraten zijn straten waar buren écht naar elkaar omkijken, waar meer aandacht is voor elkaar en waar lief en leed worden gedeeld. Elke straat heeft een gangmaker die het Lief en Leedpotje beheert. Daarin zit 75 euro die gebruikt kan worden om iemand in de buurt iets te geven wanneer deze persoon dat kan gebruiken.
Geeta en Gerda van de Hengelolaan in Morgenstond, Liefste Straat van Den Haag 2021, samen met wethouder Kavita Parbhudayal
Geeta en Gerda van de Hengelolaan in Morgenstond, Liefste Straat van Den Haag 2021, samen met wethouder Kavita Parbhudayal © BeeldinZicht/ Peter Snaterse
In onze stad zijn inmiddels 364 Lief en Leedstraten te vinden. 'Het is geweldig dat het aantal Lief en Leedstraten in Den Haag zo snel is gegroeid', zegt wethouder Kavita Parbhudayal. Ze vindt de straten een 'aansprekend voorbeeld' van hoe belangrijk burenhulp kan zijn.
Het idee voor Lief en Leedstraten is geboren in Rotterdam, nadat een vrouw daar volslagen onopgemerkt 10 jaar lang dood in haar woning had gelegen. Dat nooit weer, vond de omgeving.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!