Babyhaai geboren in SEA LIFE: 'Alle reden voor feest'

© David Clode (Unsplash)
DEN HAAG - Beschuit met muisjes in SEA LIFE Scheveningen, daar is namelijk een haai geboren. Vorige week vrijdag zwom er een hele kleine zwartpuntrifhaai in de onderzeetunnel. Alle reden voor feest, schrijft SEA LIFE.
Het is niet de eerste keer dat er een zwartpuntrifhaai (of Blacktip Reef Shark in het Engels) geboren wordt bij SEA LIFE Scheveningen. 'Al vijf keer eerder zijn er zwartpuntrifhaaien geboren, wat betekent dat ze het goed naar hun zin hebben. De haai is deze vakantie nog te bewonderen vanuit de tunnel, maar zal binnenkort overgeplaatst worden zodat zij veilig kan groeien en aansterken.'
De zwartpuntrifhaai valt onder de bijna bedreigde diersoorten. 'Deze toproofdieren zijn essentieel voor een gezonde oceaan', schrijft SEA LIFE. Daarom helpen zij met een Europees fokprogramma, reddingsoperaties en onderzoek.

Fokprogramma

Het Europees fokprogramma monitort meer dan 300 zwartpuntrifhaaien verdeeld over 63 aquaria en heeft al meer dan 50 baby zwartpuntrifhaaien mogen verwelkomen bij SEA LIFE centra in Europa.
Na een periode van quarantaine gaat de babyhaai naar SEA LIFE Oberhausen, waar ze gespecialiseerd zijn in de zorg voor deze dieren. Vanuit daar worden de haaien verspreid over Europese aquaria 'om een genetisch gezond aquarium te verzekeren'.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!