Spuigasten: Yousef Assad (D66), Coen Bom (Hart voor Den Haag) en Nur Icar (Denk)

Yousef Assad (D66), Coen Bom (Hart voor Den Haag) en Nur Icar (Denk)
Yousef Assad (D66), Coen Bom (Hart voor Den Haag) en Nur Icar (Denk) © Den Haag
DEN HAAG - In het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM schuiven zaterdag drie raadsleden aan: Yousef Assad, Coen Bom en Nur Icar.
Yousef Assad (D66) roept scholen op een plekje vrij te maken voor de 9-jarige Haagse Damin. De jongen zit al ruim een jaar noodgedwongen thuis na een - volgens de Onderwijsinspectie onterechte - schorsing op de basisschool voor speciaal onderwijs waarop hij zat. De gemeente en instanties falen bij het zoeken naar een andere onderwijsplek. Levert de actie van gemeenteraadslid Assad dan wél een stoeltje in een klas op? En wat zegt de zaak over het leven van nog eens 151 leerplichtige kinderen die zonder school zitten in Den Haag? We vragen Assad ook naar zijn visie op andere ontwikkelingen deze week in de politiek en de stad.  
Met Coen Bom (Hart voor Den Haag) en Nur Icar (Denk) bespreken we het effect van 'canvassen'. Een werkwoord dat alleen mensen kennen die met politiek te maken hebben: partijleden die in verkiezingstijd met sjaals in de 'clubkleuren' en folders de straat opgaan om kiezers voor zich te winnen. Zo vlak voor de verkiezingen voor Provinciale Staten zien we ze weer overal in de stad opduiken. Stemmen trekken moet toch op een flitsender manier kunnen en zonder milieuvervuilende folders? En hoe maak je als raadslid effectief gebruik van de piek in aandacht voor politiek?  
Marcel Verreck is er zoals altijd bij om Spuigasten af te sluiten met zijn wekelijkse column.
Spuigasten is een wekelijks actueel politiek radioprogramma van Den Haag FM. Elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur ontvangen Ron Fresen, Maaike Kraaijeveld en Jeanneau van Beurden hun gasten. Volg het live op de radio via Den Haag FM, via het tv-kanaal of de online stream op denhaagfm.nl.
Luister via Spotify de laatste uitzending van Spuigasten terug.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!