Theatermaker en stadsverbinder Rita Rehorst te gast in Drijfveer

Eigen foto
Eigen foto
DEN HAAG - In het radioprogramma Drijfveer is vrijdagmiddag stadsverbinder en theatermaker Rita Rehorst te gast. Zij is oprichtster van theatergroep Muze's Kus. In haar theater draagt ze uit dat het het belangrijk is om jezelf te laten zien, maar ook om de ander te zien zoals hij of zij is.
'Door elkaar te leren kennen en te onderzoeken wat kriebelt en schuurt maken we gebruik van elkaars kracht', aldus Rita.
Ze maakt onderwerpen als vrijheid, diversiteit en duurzaamheid bespreekbaar in haar voorstellingen, waardoor ze diepe verbinding creëert tussen de makers en met het publiek. In 2020 produceerde ze de interactieve voorstelling 'Van Heinde' over wat het betekent om te vluchten en dromen.

Nieuw land

Tijdens de voorstelling van Heinde heeft Rita met de spelers onderzoek gedaan naar het wortelen in een nieuw land. De stenen - zoals te zien op de foto - zijn gebruikt tijdens de voorstelling en staan symbool voor groei.
De boodschap die Rita met Muze's Kus meegeeft is dat je de waarde van de ander moet zien om samen tot een mooi geheel te komen. Ze verwijst hiermee naar het opvoeren van een voorstelling, maar symbolisch ook naar de maatschappij als geheel.
Benieuwd naar wat Rita Rehorst persoonlijk drijft om theater met én voor specifieke doelgroepen te maken? Laat je inspireren en luister naar Drijfveer, iedere vrijdagmiddag, van 16.00 tot 17.00 uur op 92.0 op Den Haag FM, live vanuit de Centrale Bibliotheek aan het Spui.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!