Cabaretiers en pianisten Beth en Flo te gast in Kunstlicht

© Jaap Reedijk
DEN HAAG - Beth en Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, studeerden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij beiden hun Masterdiploma klassiek piano behaalden. Het duo viel op door hun frisse energie en door de verrassende vorm van concerteren die zij de afgelopen jaren ontwikkelden. Dit bracht hen in 2020 tot de Finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF).
De jury omschreef hen als 'een veelbelovend cabaretduo dat klassieke muziek knap weet te combineren met prachtige scènes'. De cabaretvoorstelling Niet wat je denkt, hun absurdistische programma vol klassieke werken, is seizoen 2021-2022 in theaters door heel Nederland te zien. In seizoen 2022-2023 zal Niet wat je denkt in reprise gaan.
In mei 2021 kregen Beth & Flo van BNNVARA de kans om een theaterfilm te maken in het kader van het NPO Actieplan Cultuur. In Beth & Flo: Concert in uitvoering nemen Beth & Flo de kijker drie kwartier lang mee in hun unieke mix van klassiek en cabaret. De theaterfilm is een voorproefje op hun avondvullende theatervoorstelling Niet wat je denkt. De film ging in première op zaterdag 21 augustus op NPO 2 Extra.

Buitenland

Beth & Flo hebben opgetreden in Het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Eindhoven, De Oosterpoort Groningen en vele andere zalen en theaters in Nederland. In 2018 maakte het duo een kleine tournee door het Verenigd Koninkrijk. Ook gaven Beth & Flo concerten in New York en op Sicilië.
Op Sicilië werden zij bij hun deelname aan IBLA Grand Prize – een internationaal concours – met een 8,7 onderscheiden als 'Most Distinguished Musicians' en bovendien ontvingen zij een eervolle vermelding voor hun uitvoering van een werk van de Nederlandse componist Ruben Naeff.

Voorstelling Pepijn

Behalve de eerder genoemde voorstelling Rachtime, speelden Beth & Flo andere concertprogramma's waarin zij de grenzen van het traditionele klassieke concert verlegden. Op dit moment spelen Beth & Flo de voorstelling Niet wat je denkt waarin ze eveneens grenzen verleggen. Dat het duo positief opvalt blijkt ook uit de twee dagen waarop ze in Pepijn spelen, waarvan er inmiddels al een avond is uitverkocht.
Gelukkig is er nog kans op 10 maart om getuige te zijn van de baanbrekende, muzikale en humoristische voorstelling van Beth en Flo.
Elke zondag tussen 12.00 en 13.00 uur word je in Kunstlicht door Thom Ferwerda bijgepraat over actuele ontwikkelingen in Den Haag op het gebied van kunst en cultuur.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!