Politiek verslaggever Jos Heymans (72) overleden

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - Journalist Jos Heymans is op 72-jarige leeftijd overleden. Dat meldt RTL Nieuws. Heymans werkte jarenlang als politiek verslaggever voor RTL Nieuws en schreef de afgelopen jaren politieke columns. In zijn stad Den Haag was hij hoofdredacteur van de lokale krant Bezuidenhout Nieuws.
Heymans is op donderdag 2 maart overleden na een kort ziekbed. Hij laat zijn vrouw Marga en dochter Anne na.
RTL-hoofdredacteur Ilse Openneer roemt Heymans om zijn werk én als mens. 'Bij Jos mocht het schuren. Als parlementair verslaggever volgde hij het werk van politici kritisch. Nooit verloor hij zijn journalistieke opdracht uit het oog. Zijn netwerk in Den Haag was voor RTL Nieuws en voor ons publiek van onschatbare waarde. We verliezen een dierbare collega bij RTL Nieuws en we zijn verdrietig over het verlies van een mooi mens. We wensen zijn naasten heel veel sterkte toe.'

Liefde voor Den Haag

Jos werkte ook voor de lokale journalistiek in Den Haag. Samen met Wilma Borgman (nu parlementair verslaggever bij de NOS) presenteerde hij als vrijwilliger live-uitzendingen bij het Haagse tv-station Lokatel. Borgman herinnert zich dat iedereen in de Haagse gemeentepolitiek Jos kende. 'We deden verkiezingsdebatten, uitslagenavonden, eindejaarsuitzendingen. Het was heel baanbrekend voor die tijd', zegt Borgman tegen RTL Nieuws.
Jos werkte daar ook samen met cameraman John Kwant, later ook cameraman voor RTL Nieuws. 'Omdat Jos al voor de GPD werkte en dus ervaring had, keken wij best tegen hem op toen hij bij ons binnenkwam. Wij waren tenslotte allemaal vrijwilligers. Maar Jos was nooit arrogant, we hebben heel veel van hem geleerd. En 's avonds gingen we in de kroeg om de hoek vaak wat drinken. Wat werd er gelachen', memoreert hij bij RTL.
Heymans was erg betrokken bij zijn stad. Vorig jaar presenteerde Heymans samen met Ivar Lingen een verkiezingsdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag.
© Den Haag FM

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!