Lamia Makaddam en VoidVoices in Het Woordenrijk

Lamia Makaddam
Lamia Makaddam © Uitgeverij Jurgen Maas
DEN HAAG - Het Woordenrijk ontvangt deze zondag de dichters Lamia Makaddam en Edwin Fagel. Het poëzieprogramma is zondags tussen 13-14 uur te horen op Den Haag FM.
Lamia Makaddam is tolk en vertaler, zo maakte ze de Arabische vertalingen van romans van Connie Palmen en Hagar Peeters. Daarnaast is ze al jaren actief als dichter, waarbij ze juist weer gebruik maakt van andere vertalers, om haar Arabische gedichten in het Nederlands uit te geven. De in Tunesië geboren en in Den Haag woonachtige Makaddam bracht onlangs haar twee Nederlandstalige bundel uit, ‘Vrijetijdsgedichten’ waar ze uit zal voordragen.
Edwin Fagel is een vaste medewerker van het Woordenrijk als samensteller van onze live-evenementen en als boekentipgever. Hij schuift aan om over het VoidVoices Festival te praten, een festival dat op 18 maart zowel in Rotterdam als Parijs plaatsvindt. Hoe dat kan, wat het is en wie er optreden hoor je zondag. Daarnaast hoor je nog poëzie van Marike Verheul en Harry Zevenebergen, muziek en de literaire agenda voor de komende week voor de Haagse regio.
Het Woordenrijk is een radioprogramma over poëzie en literatuur, elke zondag van 13 tot 14 uur. Het werd in 2012 opgericht door Harry Zevenbergen en wordt tegenwoordig gepresenteerd door Adrienne van de Nieuwegiessen en Ricco van Nierop.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!