Haagse studenten gaan de strijd aan bij zeilwedstrijd Race of the Classics

Organisatie Race of the Classics
Organisatie Race of the Classics
DEN HAAG - Het grootste zeilevenement voor en door studenten staat weer voor de deur: Race of the Classics (ROTC). Team Haagse Hogeschool doet ook mee en is al maanden druk met de voorbereidingen. De bestemming is nog niet bekend en blijft spannend tot het laatste moment. 'We gaat heen waar de wind naartoe waait', vertelt teamlid Lotte van Geloven bij Bob Staat Op.
Studenten uit het hele land maken zich klaar voor de zeilwedstrijd. Team Haagse Hogeschool doet ook mee en stapt aan boord van een klassieke zeilboot genaamd de Zephyr. De 24 studenten zullen samen een week lang de boot besturen en de strijd met nog negen andere teams aangaan. De Haagse studenten deden vorig jaar ook mee en eindigden toen op de vierde plek.
Tijdens de tocht op de Noordzee zijn er voor het team verschillende prijzen te winnen. Zo worden er onderweg meerdere wedstrijden gehouden en is er een mediaprijs te winnen. De boot vertrekt vanaf de Rotterdamse Haven maar de bestemming is nog onbekend. 'We gaat heen waar de wind naartoe waait, dus dat is tot het begin van de week best spannend', vertelt Lotte.
De voorbereidingen zijn al maanden in gang want in de tweede week van april gaan de studenten aan boord. Voor nu is het vooral hopen op goed weer. 'Vorig jaar hebben we heel erg veel zon gehad, dus toen was de temperatuur goed te doen. Het kan ook veel regenen en dat is het een pittige week.'

'Kosten loop snel en hoog op'

Meedoen aan het wedstrijd gaat niet vanzelf. Er moet worden betaald voor de huur van het schip en voor de bemanning die mee gaat. Ook hebben de studenten zeilkleding nodig en levensmiddelen voor de hele week. 'Die kosten lopen snel en hoog op dus we zijn op zoek naar sponsoren'.
Het streefbedrag is 10.000 euro en de studenten zijn al goed op weg. Sponsoren worden gezocht via een GoFundMe-pagina op de website www.teamhaagsehogeschool.nl.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!