Drie Nederlandse twintigers aangehouden voor aanslagen Antwerpen, Hagenaar mogelijke opdrachtgever

© Politie.nl
DEN HAAG - Nederland heeft drie verdachten van aanslagen in het drugsmilieu in en rond Antwerpen overgedragen aan België. Een 26-jarige man uit Den Haag wordt gezien als mogelijke opdrachtgever van een aanslag aan de Zeevaartstraat in Antwerpen in september van vorig jaar.
Rond de Antwerpse haven woedt al meer dan een jaar een drugsoorlog, met aanvallen over en weer van rivaliserende bendes. Zo werd in september een fruitimporteur in de havenstad belaagd met een brandbom. Een 26-jarige man uit Den Haag die door Nederland is overgeleverd heeft daartoe mogelijk opdracht gegeven, zegt het Belgische Openbaar Ministerie. 'Daarnaast kan hij ook gelinkt worden aan een aanslag in Beveren op 21 juni 2022. Daarbij werd een woning aan de Kasteeldreef beschoten.'
Een Rotterdammer van 27 jaar is overgeleverd wegens zijn mogelijke betrokkenheid bij het gooien van een explosief naar een woning in Deurne in mei. 'Waarbij explosieven vanuit een voorbijrijdende wagen naar een woning werden gegooid.' Een 22-jarige Amsterdammer zou een aandeel hebben gehad in een aanval op een restaurant in Borgerhout.
De drie twintigers moet woensdag en donderdag voorkomen voor de raadkamer in België.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!