HTM wil verhuizen naar nieuwe locatie op de Binckhorst

© HTM
DEN HAAG - HTM vertrekt binnen enkele jaren van haar locatie aan de Maanweg. Het bedrijf blijft wel op de Binckhorst, maar zal verhuizen naar een nieuw pand op de hoek van de Supernovaweg en de Mercuriusweg. Het nieuwe pand moet nog gebouwd worden, de bedoeling is dat dat in 2024 gaat beginnen zodat men een jaar later kan verhuizen.
Er is door de gemeente een grondreserveringsovereenkomst vastgesteld die de verhuizing mogelijk moet maken. 'We zijn blij dat door dit collegebesluit er een volgende stap gezet kan worden voor de bouw van het nieuwe pand aan de Supernovaweg', zegt Jaap Bierman, algemeen directeur HTM. 'Het is de bedoeling dat onder andere onze afdeling Infra aan de Maanweg en ons Ingenieursbureau hiernaar toe verhuist, samen met andere bedrijven. Daarmee blijven we in het voor ons bedrijf gunstig gelegen Binckhorst.'
De gemeente is voor ongeveer een derde eigenaar van het totale kavel waar HTM naartoe zal verhuizen. Dat deel wil ze verkopen zodat er voor de vervoerder een pand gebouwd kan worden. De gemeente wil het terrein verkopen aan MCRE BV. Hoofddoel is dat HTM in het pand zal komen.
Impressie van architect INBO
Impressie van architect INBO © Gemeente Den Haag
'We geven deze kavel uit met als voorwaarde dat HTM zich als eerste huurder kan huisvesten in dit gebouw. Dat is heel bijzonder, en toont de wil van MCRE. Daar zijn we erg blij mee', zegt wethouder Robert van Asten. 'Een samenwerking als deze, tussen bedrijven en waar mogelijk met hulp van de gemeente, maakt van de Binckhorst een aantrekkelijk Haags gebied voor bedrijven om zich nu en in de toekomst te vestigen.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!