Weer drie tieners opgepakt voor geweld tussen Haagse jongeren

© Regio15
DEN HAAG - Drie 15-jarigen zijn opgepakt voor een vechtpartij op een schoolplein in Den Haag eind december. Met deze aanhoudingen is het onderzoek naar een reeks geweldsincidenten in Den Haag Zuidwest afgerond, meldt het Openbaar Ministerie (OM).
In Den Haag Zuidwest waren eind december meerdere geweldsincidenten, waarbij twee groepen jongeren tegenover elkaar kwamen te staan. Op 22 december werd na een schoolfeest gevochten en gestoken in een tram, in beide groepen raakte iemand gewond.
Vijf dagen later, op 27 december, werd 's middags een 13-jarige jongen naar een schoolplein gelokt en zwaar mishandeld. Die avond zocht de jongen volgens het OM zijn belagers op bij een avondwinkel aan de Beresteinlaan, waar ze vaak hangen. Daar werd de destijds 15-jarige jongen neergestoken. Hij raakte zwaargewond.

Vijftien verdachten in totaal

Woensdag werd een 15-jarige jongen opgepakt voor de vechtpartij op 27 december. Twee andere 15-jarigen werden vorige week opgepakt. In totaal zijn de afgelopen maanden vijftien verdachten aangehouden, waarvan veertien tieners en één 31-jarige vrouw. In ieder geval dertien van hen moeten voor de rechter komen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!