Automobilist voor zestiende keer betrapt op rijden zonder rijbewijs

© politiebureau Jan Hendrikstraat
DEN HAAG - Een automobilist is in de nacht van dinsdag op woensdag voor de zestiende keer betrapt voor rijden zonder rijbewijs. Agenten gaven de auto in Den Haag een stopteken voor een algemene verkeerscontrole. Toen de bestuurder om zijn rijbewijs en kentekenbewijs werd gevraagd, gaf hij aan dat hij een 'buitenlands' rijbewijs had en dat deze toevallig thuis lag.
Daarna ontdekten de agenten al snel dat de automobilist meer op zijn kerfstok had: hij was namelijk al vijftien keer bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Daarom kreeg de bestuurder nu voor de zestiende keer een boete. Ook werd zijn auto in beslag genomen.
Volgens de 'Boetebase' van het Openbaar Ministerie is een boete voor rijden zonder rijbewijs 100 euro. Ga je de weg op terwijl je rijbewijs is ingenomen, dan kan je een boete krijgen van 410 euro.
De officier van justitie zal later bepalen of het voertuig wordt verkocht, vernietigd of teruggegeven aan de bestuurder.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!