Spuigasten met Arjen Dubbelaar (Hart voor Den Haag) en Fatima Faïd (Haagse Stadspartij)

Arjen Dubbelaar en Fatima Faïd | Den Haag
Arjen Dubbelaar en Fatima Faïd | Den Haag
DEN HAAG - In het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM schuiven zaterdag Arjen Dubbelaar en Fatima Faïd aan. Zij zijn de fractievoorzitters van respectievelijk Hart voor Den Haag en de Haagse Stadspartij.
Met hen praten we over hét onderwerp dat de stad zaterdag bezighoudt: de twee grote demonstraties die er zijn en waarmee iedereen die zich in Den Haag wil verplaatsen zo goed als zeker te maken krijgt. Zo willen klimaatactivisten net als eind januari van zich laten horen in de Utrechtsebaan. Een locatie die is verboden door burgemeester Jan van Zanen. Hij heeft de Koekamp bij het Malieveld aangewezen voor hun actie.
Apart daarvan komen duizenden boze boeren en burgers naar Den Haag om te protesteren tegen bijna alles wat te maken heeft met het beleid van de regering. Zíj moeten naar het Zuiderpark, aan de andere kant van de stad, met een maximaal toegestaan aantal betogers van 25.000 en 2 tractoren. 

Demonstraties

Beide fractievoorzitters hebben 'demonstratiebeleid' in hun portefeuille. Wat doen Dubbelaar en Faïd, die doorgaans politiek lijnrecht tegenover elkaar staan, daarmee? Wat vinden zij van de huidige aanpak van de demonstraties? En welke invloed hebben zij op aantallen betogers en de plek waar zij staan? Met als kernvraag: wat mag wel en niet bij demonstraties. 
Marcel Verreck is er zoals altijd bij om Spuigasten af te sluiten met zijn wekelijkse column.
Spuigasten is een wekelijks actueel politiek radioprogramma van Den Haag FM. Elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur ontvangen Ron Fresen, Maaike Kraaijeveld en Jeanneau van Beurden hun gasten. Volg het live op de radio via Den Haag FM, via het tv-kanaal of de online stream op denhaagfm.nl.
Luister via Spotify de laatste uitzending van Spuigasten terug.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!