Dag vol demonstraties: 'Bedrijven en sportclubs Zuiderpark blijven bereikbaar'

Boeren met trekker bij een eerder protest
Boeren met trekker bij een eerder protest © Den Haag FM
DEN HAAG - Den Haag maakt zich op voor een druk weekend, vol demonstraties en grote sportevenementen. Zaterdag worden duizenden demonstranten van Farmers Defence Force verwacht in het Zuiderpark. Hoe zit het met de bereikbaarheid van de stad, en de bedrijven in het Zuiderpark?
De gemeente geeft aan dat Farmers Defence Force zegt dat er mogelijk 25.000 deelnemers komen. Het Zuiderpark heeft daar voldoende ruimte voor. Demonstreren mag niet in het gehele park, maar alleen op het grote veld.
Tractoren en andere landbouwvoertuigen mogen de stad en het Zuiderpark niet in, op twee trekkers na. Die mogen bij het podium geparkeerd worden. De gemeente wil zo de natuur in het park beschermen. De politie zal hierop handhaven.

Kom met openbaar vervoer

Het Zuiderpark blijft zaterdag bereikbaar voor bezoekers. Ook bedrijven en sportclubs zijn gewoon te bereiken. Het advies van de gemeente is om zoveel mogelijk met de fiets, openbaar vervoer of lopend te komen. Tram 9, bus 25 en bus 26 - de gebruikelijke lijnen - rijden gewoon.
Kom je toch met de auto, dan kun je het beste op de site van de gemeente kijken voor informatie over parkeren en bereikbaarheid. De drukte in de stad zie je op de ruimte monitor.

Extinction Rebellion

Ook Extinction Rebellion heeft aangekondigd zaterdag een nieuwe blokkadeactie op de A12 te houden. De gemeente zegt dat de actievoerders hierover niks aan de gemeente hebben laten weten. 'Om ieders veiligheid te garanderen wordt een alternatieve demonstratielocatie voor 11 maart aangeboden aan de actievoerders.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!