Politiebonden roepen op om vreedzaam te demonstreren in Den Haag

Demonstratie 28 januari op de Utrechtsebaan
Demonstratie 28 januari op de Utrechtsebaan © Regio15
DEN HAAG - De Nederlandse Politiebond (NPB) en politievakbond ACP roepen deelnemers van de demonstraties in Den Haag zaterdag op om vreedzaam actie te voeren. Farmers Defence Force en Extinction Rebellion houden die dag grote acties in de stad.
De bonden laten weten goed voorbereid te zijn, 'maar het blijft onvoorspelbaar. Er liggen dan ook verschillende scenario's klaar', aldus een woordvoerder van de NPB. 'Er komen altijd mensen op af die op een geraffineerde manier uit zijn op geweld.' De ACP hoopt dat het niet escaleert, maar weet uit ervaring dat mensen vaak hun eigen gang gaan en aanwijzingen van de politie niet opvolgen.
'Het demonstratierecht is een groot goed. Hopelijk kan iedereen zich binnen die rechtsregels gedragen en wordt het een groot succes', zegt de zegsman van de ACP. Ook de NPB hoopt dat de vrede bewaard blijft, maar zegt dat het hoe dan ook 'topsport' wordt voor de politie.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!