Metershoge optische illusie in Escher-stijl onthuld op stadhuis

Optische illusie op het stadhuis
Optische illusie op het stadhuis © The Hague & Partners / Arjan de Jager
DEN HAAG - Op de 50 meter hoge voorgevel van het stadhuis is een op Escher geïnspireerde optische illusie onthuld. Het kunstwerk is gemaakt ter gelegenheid van de viering van het 125e geboortejaar van Escher.
De onthulling werd vandaag gedaan door wethouder cultuur Saskia Bruines en Paul Broekhoff, de zakelijk directeur van het Kunstmuseum. Het is het eerste gebouw dat is aangekleed in de Escher-stijl, de komende weken volgens onder meer de Haagse Poort, de Malietoren en het Provinciehuis.
© The Hague & Partners / Arnaud Roelofsz
'Van dit Escherjaar maken we écht een Haags jaar', reageert Bruines. 'Den Haag heeft namelijk werelds grootste museale Escher-collectie in bezit. Dit jaar zie ik als een mooie impuls voor de stad en ik hoop dat het een trots gevoel geeft bij de inwoners en een feest wordt voor bezoekers uit binnen- en buitenland.'

Optische illusie

De optische illusie is het werk van de kunstenaars van studio VOLLAERSZWART, Madje Vollaers en Pascal Zwart. Ze gebruikten niet het letterlijke werk van Escher, maar lieten zich inspireren.
Escher gebruikte in zijn werk vaak optische illusies, reflecties, onmogelijke architectuur en herhaling.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!