Mattijs Verhallen en Hans Sibbel in Kunstlicht

© Bunkertheaterzaken
DEN HAAG - Mattijs Verhallen werkt al zo'n 15 jaar als kleinkunstenaar, componist, pianist en liedschrijver in het Nederlandse theaterlandschap. Sinds zijn afstuderen aan het Conservatorium Amsterdam en het behalen van de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2010 speelt hij in verschillende voorstellingen en schrijft hij naast zijn eigen materiaal voor een groot aantal podiumartiesten en projecten.
Sinds 1993 is Hans Sibbel (Lebbis) lid van Comedytrain, de groep van stand-uppers in Comedyclub Toomler. Kenmerkend is zijn snelheid, zijn grapdichtheid, maar ook de manier waarop hij zijn persoonlijke ervaringen weet te koppelen aan de actualiteit. Een theatermaker die zichzelf en de tijdgeest genadeloos fileert
Toevallig komen Mattijs Verhallen en Hans Sibbel elkaar tegen. Op een goed moment. In Kunstlicht vertellen ze over deze ontmoeting en hoe daar een voorstelling ontstond. Een voorstelling die ze 'een paar keer zouden spelen' op kleine bijzondere locaties.

Tournee

De voorstelling groeide uit tot een volwaardige show met tournee. 'Twee mannen in de bloei van hun leven die een bak liedjes en gedachten over u uitstorten waar u u tegen mag zeggen', aldus Lebbis en Verhallen.
24 maart staan Hans Sibbel en Mattijs Verhallen met 'Het toeval wil' in Diligentia.
Elke zondag tussen 12.00 en 13.00 uur word je in Kunstlicht door Thom Ferwerda bijgepraat over actuele ontwikkelingen in Den Haag op het gebied van kunst en cultuur.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!