Alleen shovelchauffeur maandag nog vast na demonstraties

Boerenprotest in Zuiderpark
Boerenprotest in Zuiderpark © Omroep West
DEN HAAG - Van de circa zevenhonderd mensen die zaterdag werden aangehouden bij twee grote demonstraties zit er maandagochtend nog één vast. Het gaat om de chauffeur van een shovel die bij de boerendemonstratie in het Zuiderpark een afzetting van de politie doorbrak. Hij wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zondagmiddag zaten nog vier mensen vast, drie van hen zijn diezelfde dag nog vrijgelaten.
De shovelchauffeur werd zaterdag aangehouden voor vernieling en verzet tegen zijn aanhouding. De shovel is in beslag genomen. Bij de arrestatie van de shovelbestuurder raakten twee agenten lichtgewond. Voor de schade die de shovelchauffeur heeft aangericht, moet hij zelf betalen, zei burgemeester Jan van Zanen van Den Haag eerder al.
Zaterdag werden honderden klimaatactivisten aangehouden bij de demonstratie van Extinction Rebellion op de A12 in Den Haag. Bij de boerendemonstratie in het Zuiderpark ging het om enkele aanhoudingen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!