Haagse Knaken: Waarom Den Haag profijt heeft van regionale economische samenwerking

© The Hague and Partners
DEN HAAG - Op woensdag 15 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen en er kan gestemd worden voor de waterschappen. Het zijn verkiezingen die op veel fronten anders zijn in de beleving van de meeste mensen, omdat de onderwerpen simpelweg minder sexy zijn en zolang er geen snelweg in je achtertuin wordt gebouwd staat de provincie voor de meeste inwoners op afstand. Maar wat zijn nu de belangrijkste economische pijlers voor de komende vier jaar? En wat leert het verleden ons, wat zijn de trends en analyses van de afgelopen jaren? En waar profiteert een stad als Den Haag van als het gaat om regionale economische samenwerking?
Het programma Haagse Knaken spreekt dinsdagavond met Willem Minderhout, statenlid van de provincie Zuid-Holland voor de PvdA en docent bestuurskunde aan de Haagse Hogeschool en Nicolas van Geelen, strategisch adviseur van het bestuur van de provincie Zuid-Holland.
Ook bellen de presentatoren met ondernemer Jan Pieter Versluijs van Solar Monkey om te horen hoe hij zich voorbereidt op deze verkiezingen. Wat zijn voor hem als Haagse ondernemer belangrijke thema’s die de provincie in zijn ogen moet oppakken?
Willem Minderhout en Nicolas van Geelen
Willem Minderhout en Nicolas van Geelen

De kracht van regionale economische samenwerking

Nicolas van Geelen begon na zijn studie politieke wetenschappen zijn loopbaan als organisatieadviseur bij Atos-origin. Hij vervolgde zijn loopbaan als projectleider bij de Stichting Maatschappij en Onderneming (SMO), een denktank van het bedrijfsleven. Hij stapt over naar de provincie Zuid-Holland om een advies over het regionale economische beleid uit te kunnen voeren. Dat traject leidde tot de economische agenda Zuidvleugel waar de ontwikkelingsmaatschappij ‘Innovation Quarter’ en de Economic Board Zuidvleugel uit zijn voortgekomen.
Vandaag de dag is hij teamleider Beleidscoördinatie, Strategie & Advies bij de provincie Zuid-Holland en strategisch adviseur van het bestuur van de provincie. De presentatoren praten met hem over de kracht en impact van regionale economische samenwerking en vraagstukken.

Wat vertellen de afgelopen dertig jaar ons over de toekomst?

Met Willem Minderhout praten de presentatoren over trends en analyses van de afgelopen dertig jaar als het gaat om regionale economische vraagstukken. Welke conclusie trekt hij en wat leert dit ons voor de toekomst? Ook wordt dieper ingegaan op het werk van de provincie, zijn bijdrage als docent bestuurskunde en last but not least zijn persoonlijke drijfveren om zich als Statenlid in te zetten.
Willem is al sinds 2015 Statenlid en zet zich al jaren onverminderd in voor de samenleving waarvan hij hoopt deze straks goed over te dragen aan de nieuwe generaties.
Haagse Knaken wordt op dinsdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur uitgezonden en is te volgen via 92.0 FM en de site en app van Den Haag FM.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!