Shovelchauffeur verdacht van vernieling, mishandeling en bedreiging, vrijdag voor rechter

Duizenden demonstranten in Zuiderpark
Duizenden demonstranten in Zuiderpark © Richard Mulder
DEN HAAG - De chauffeur van een shovel die bij de boerendemonstratie in het Zuiderpark zaterdag een afzetting van de politie doorbrak blijft tot en met vrijdag in voorarrest. De man wordt verdacht van vernieling, mishandeling en bedreiging, meldt het Openbaar Ministerie (OM).
De chauffeur, een 60-jarige man uit Geesteren (Overijssel), werd dit weekend in het Zuiderpark aangehouden nadat hij met een shovel door een afzetting reed. Daarbij werd een hek vernield. 'Vervolgens heeft hij zich verzet tegen zijn aanhouding waarbij twee agenten lichtgewond raakten.' De shovel werd in beslag genomen. Burgemeester Jan van Zanen liet al weten dat de schade op hem zal worden verhaald.
De man zit tot en met vrijdag nog vast. 'Die dag moet hij voor de politierechter verschijnen op verdenking van vernieling, verzet met letsel, mishandeling en bedreiging.' Naar verwachting wordt dezelfde dag uitspraak gedaan.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!