PAARD, provinciehuis, Amare en andere stemlocaties Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen

Stembureau
Stembureau © Den Haag FM
DEN HAAG - In poppodium PAARD, cultuurcomplex Amare, bij de Eerste of Tweede Kamer of De Uithof, er zijn woensdag veel bijzondere plekken waar je kan stemmen bij de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen. In totaal zijn er 260 stembureaus in Den Haag. Ook stadboerderijen, scholen, bibliotheken en buurthuizen zijn als stembureau ingericht.
Bij de verkiezingen van 15 maart mag er twee keer gestemd worden: voor de Provinciale Staten in Zuid-Holland en voor het waterschap. Je kan ervoor kiezen om zelf naar het stembureau te gaan of iemand te machtigen om namens jou een stem uit te brengen. Met de stempas (die je al twee weken geleden kreeg) kan je stemmen bij stembureaus binnen de gemeente waar je woont. De stembureaus zijn woensdag van 7.30 uur tot 21.00 uur geopend. Om te kunnen stemmen moet je de stempas(sen) meenemen en een identiteitsbewijs. Dat laatste mag maximaal vijf jaar verlopen zijn.

Centrum

In het centrum van Den Haag kan gestemd worden in het stadhuis, maar je zou ook kunnen langsgaan bij cultuurcomplex Amare of bij de Raad voor de rechtspraak aan de Kneuterdijk. Wanneer je al had bedacht om langs te gaan bij de Foodhallen, dan kan aan de Haagsche Bluf 40 meteen even langs het stembureau. Ook op het Centraal Station, Den Haag HS en in de Eerste en Tweede Kamer is een stemhokje te vinden.
In Theater De Vaillant is een stembureau te vinden dat wordt gerund door jongeren. Maar je kan natuurlijk ook naar het PAARD gaan en meteen de programmering checken.

Escamp

In Escamp kan je langsgaan bij Musicon, Theater- en filmhuis Dakota of bij voetbalvereniging BMT. Ook is het mogelijk in de Sportcampus Zuiderpark of in het Haga Ziekenhuis te gaan stemmen.

Haagse Hout

Stemmen kan in Haagse Hout onder meer in Wijkcentrum Bezuidenhout-West. Of wat dacht je van het Provinciehuis? Dan zie je meteen in welk gebouw de gekozen politici straks aan de slag gaan. Ook in de vestiging van ROC Mondriaan aan de Koningin Marialaan is een stemlokaal te vinden, evenals bij InHolland aan de Theresiastraat. Maar je kan ook kiezen voor een bezoek aan het stembureau in HMC Bronovo.

Laak

Het stadsdeelkantoor van Laak is woensdag een van de stemlokalen waar gestemd kan worden, die locatie is ook geluidsarm. Daarnaast is er voor de cultuurliefhebber een rood potlood te vinden in het Laaktheater en de sportliefhebber kan terecht bij HVV Laakkwartier. Ook in het Vadercentrum (ADAM) en op het informatiepunt op de Binckhorst is het mogelijk om te stemmen.
© Vadercentrum Adam

Leidschenveen-Ypenburg

Wil je het stemmen en zwemmen combineren op de dag dat je ook voor de waterschappen mag stemmen? Dan kan je terecht in (of bij) de stemlocatie in het Hofbad. Dierenliefhebbers kunnen dan weer langs bij stadsboerderij Landzigt. De klussers komen ook aan hun trekken, ook in de Hornbach is een stembureau.

Loosduinen

Popradar Den Haag heeft aan de Engeringstraat woensdag een stembureau. Daarnaast kan je langsgaan in Boulderhal de Campus aan de Kerketuinenweg, de bibliotheek of bij de buurtkamer van het Leger des Heils aan de Pisuissestraat.
Een boulderhal | Foto ter illustratie: PXhere
Een boulderhal | Foto ter illustratie: PXhere

Scheveningen

Op Scheveningen kan je stemmen met zicht op zee: op De Pier is wederom een stembureau te vinden. Niet veel verderop is het ook mogelijk om je stem uit te brengen in het Kurhaus. Daarnaast zijn er stembureaus in See Lab, het AFAS Circustheater en Madurodam.
Madurodam
Madurodam © thehague.com

Segbroek

Het theater, sportclubs of de basisschool, in Segbroek is genoeg keus voor een stemlocatie. Wat dacht je van Stichting Eekta aan de Boylestraat? Of De Goede Herder Kapel? Sportliefhebbers kunnen aan de Laan van Poot terecht bij SVV Scheveningen en ook de Algemene Hindoe Basisschool heeft een stemlokaal.
Dit is slechts een greep uit de meer dan 250 stembureaus die woensdag open zijn in Den Haag. Op deze site van de gemeente kan je alle stembureaus vinden.
In een aantal stembureaus zijn extra hulpmiddelen te vinden zodat blinden en slechtzienden kunnen stemmen. Dat kan op de volgende locaties:
  • Bibliotheek Escamp, Leyweg 811
  • Bibliotheek Haagse Hout, Theresiastraat 195
  • Bibliotheek Transvaal, Hobbemaplein 30
  • Inclusion4all, Vuursteen 8
  • Madurodam, George Maduroplein 1
  • Serviceflat Dekkershaghe, Aaltje Noordewierstraat 12
  • Vadercentrum, Jonckbloetplein 24
  • Wijkcentrum Eltheto, Azaleaplein 2

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!