Uittips Den Haag: Foodtruckfestival Rrrollend en viering St. Patrick's Day

© Richard Mulder
DEN HAAG - Het weekend staat weer voor de deur. Nog geen plannen? We hebben wat tips op een rij gezet: van foodtruckfestival Rrrollend tot St. Patrick's Day.

Wintereditie foodtruckfestival Rrrollend

Lekkere hapjes en drankjes, je kan er dit weekend van genieten op foodtruckfestival Rrrollend. De eerste wintereditie vindt plaats op het Lange Voorhout. De winterse foodtrucks zijn van donderdag tot en met zondag te bezoeken van 12.00 tot 22.00 uur.

St. Patrick's Day

Ook buiten Ierland wordt St. Patrick's Day gevierd. Op de Grote Markt vindt vrijdag 17 maart de grootste viering van de Ierse feestdag in Europa plaats, buiten Ierland zelf dan. Ierse dansgroepen en bands zullen optreden, ook is er een markt met Ierse producten en gerechten.
Het is de tiende keer dat het festival in de stad wordt gehouden. Het is voor iedereen gratis toegankelijk. De viering begint om 16.30 uur en eindigt iets voor middernacht, al is er daarna nog een afterparty. Het hele programma vind je hier.

Nijmeegse rockband Navarone in PAARD

Vrijdag 17 maart wordt er een avondje gerockt in PAARD. De Nijmeegse rockband Navarone - bekend van hun tweede plaats bij The Voice of Holland, in team Anouk - geeft er dan een concert. De band draait nergens de hand voor om. 'Soms extreem luid, soms juist heel intiem, maar altijd authentiek en vol overgave.'
Op het moment van schrijven zijn er nog tickets beschikbaar op de site van PAARD.

Wereldreis door eigen stad

Een stedentrip dichtbij huis. Dat kan zaterdag bij de 'Wereldreis door eigen stad', georganiseerd voor en door Hagenaars. Verschillende Haagse organisaties openen hun deuren en bieden een programma vol culturele activiteiten aan. Ook kun je terecht bij het ontmoetingsplein in Amare.
Het hele programma bekijk je op de site van Wereldreis door eigen stad.

Kabouterpad in bos van Ockenburgh

Als je zin hebt om met familie de natuur in te gaan, moet je zaterdag naar het bos van Ockenburgh. Daar wordt namelijk het Kabouterpad geopend. Vanaf de binnenplaats van Villa Ockenburgh start deze wandelroute van 1 kilometer, die is gemarkeerd met kabouterpaaltjes. Langs het pad zijn meer kabouters te ontdekken. Geschikt voor alle leeftijden!
Het pad wordt feestelijk geopend vanaf 14.30 uur met een echt kabouterfeestje met activiteiten waaronder een kabouterdans.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!