Literatuurmuseum/ Kinderboekenmuseum wil in 2025 naar Utrecht verhuizen

Het museum moet in Magazijn De Zon komen
Het museum moet in Magazijn De Zon komen © Gemeente Utrecht
DEN HAAG - Het Literatuurmuseum/ Kinderboekenmuseum gaat waarschijnlijk naar Utrecht verhuizen. Het museum en de gemeente Utrecht hebben daar een intentieovereenkomst voor getekend. Het museum is nu nog gevestigd in het gebouw aan het Prins Willem-Alexanderhof, maar moet dat pand binnen enkele jaren verlaten.
Daarom was het Literatuurmuseum/ Kinderboekenmuseum op zoek naar een nieuw onderkomen. Het oog viel op Magazijn De Zon in Utrecht, voorheen de plek van de Openbare Bibliotheek en boekhandel Broese. En daar is Utrecht maar wat blij mee.
'We zijn ontzettend blij dat het museum naar Utrecht wil komen. Hun plan sluit aan op de wensen die we ophaalden tijdens de gesprekken met de stad over wat er met dit pand moet gebeuren. Met deze invulling blijft iedereen welkom in het pand en zijn de bijzondere lichtkoepel en het dak voor iedereen te beleven', reageert Dennis de Vries, wethouder Vastgoed.

Dwalen door warenhuis

Ook museumdirecteur Aad Meinderts is enthousiast. 'Voor onze collectie van schrijversbrieven en -portretten, handschriften en kinderboekenillustraties, en ons tentoonstellings- en activiteitenprogramma is Magazijn De Zon een ideale locatie. Ooit was het pand een warenhuis, nu wordt het een warenhuis waar je kunt dwalen tussen schrijvers en verhalen.'
Hij noemt Utrecht een aantrekkelijke vestigingsplaats door de goede bereikbaarheid per trein en de centrale ligging. Het is de bedoeling dat het museum in 2025 de deuren opent op de nieuwe locatie.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!