Vrijmibo met Fatima Faïd (HSP)

© Eigen foto
DEN HAAG - Fatima Faïd is vrijdagmiddag te gast in het programma Vrijmibo op Den Haag FM. Ze is fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij (HSP) in de Haagse gemeenteraad.
Nadat Fatima in 2012, als fractievertegenwoordiger voor de Haagse Stadspartij, zitting nam in de commissiesamenleving is zij in maart 2014 verkozen tot raadslid. Voordat ze actief werd in de raad werkte Fatima bij Stiom in stadsdeel Centrum. Door haar jarenlange achtergrond in zorg en welzijn heeft Fatima veel ervaring met armoede, gezondheidsachterstanden, integratie, sociale uitsluiting en het gemeentelijk beleid op deze terreinen
Fatima Faïd staat bekend als een uitgesproken en atypisch raadslid: 'Ik ben een explosieverig type en ik word chagrijnig van mensen zonder passie. Voor mij is politiek heel belangrijk. Het is dé manier, in combinatie met buitenparlementaire acties, om dingen te veranderen. Wij vinden het ook belangrijk om in de sociale bewegingen van de stad aanwezig te zijn – van klimaat tot antidiscriminatie en armoede. Dat is wat ons anders maakt dan andere partijen', zei ze zelf hierover in de krant Den Haag Centraal.
De Vrijmibo wordt elke vrijdagmiddag uitgezonden tussen 17.00 en 18.00 uur. Het programma wordt gepresenteerd door Elias van Hees.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!