Spuigasten met Marieke van Doorn (D66), Lotte van Basten Batenburg (VVD) en persfotograaf Bart Maat

Marieke van Doorn, Lotte van Basten Batenburg en Bart Maat
Marieke van Doorn, Lotte van Basten Batenburg en Bart Maat
DEN HAAG - Radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM gaat zaterdag over de gevolgen voor de stad van de politieke aardverschuiving in Provinciale Staten. Met fractievoorzitters Marieke van Doorn (D66) en Lotte van Basten Batenburg (VVD) bespreken we de uitslag van de verkiezingen met BBB als grote winnaar. Ook politiek fotograaf Bart Maat is te gast, maker van de iconische 'Functie elders' foto.
Met BBB als grote winnaar in Provinciale Staten lopen het tempo en de manier waarop stikstof moet worden verminderd naar verwachting vertraging op. Ziet Marieke van Doorn, fractievoorzitter van D66 in de Haagse gemeenteraad en fel voorstander van doorpakken op dat urgente dossier, een oplossing?
En loopt Lotte van Basten Batenburg, voorzitter van de VVD-fractie in de gemeenteraad, vooruit op een bondje met BBB nu haar partij in Provinciale Staten zo goed als even groot is als die nieuwkomer in Provinciale Staten? Wat gaan we daarvan dan merken in de stad?   
In het tweede half uur van Spuigasten schuift Hagenaar en freelance fotograaf Bart Maat aan. De man van de iconische 'Functie elders' foto. Niet eerder in de parlementaire geschiedenis beïnvloedde een fotograaf het politieke proces zo ingrijpend. Met de prijswinnende fotograaf praten we over beeldvorming in de politiek en de valkuilen daarvan. 
Columnist Marcel Verreck is er om zoals altijd Spuigasten af te sluiten.  
Spuigasten is een wekelijks actueel politiek radioprogramma van Den Haag FM. Elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur ontvangen Ron Fresen, Maaike Kraaijeveld en Jeanneau van Beurden hun gasten. Volg het live op de radio via Den Haag FM, via het tv-kanaal of de online stream op denhaagfm.nl.
Luister via Spotify de laatste uitzending van Spuigasten terug.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!