Haagse Paradijsvogels | 'Dansopa' Roland Parijs danst door Den Haag: 'Het houdt mij jong'

Presentator Pim Markering en 'dansopa' Roland Parijs
Presentator Pim Markering en 'dansopa' Roland Parijs
DEN HAAG - In Haagse Paradijsvogels neemt presentator Pim Markering een kijkje in het leven van excentrieke Hagenaars en Hagenezen. Wat maakt hen zo bijzonder en hoe komt het dat ze zijn wie ze zijn. In de eerste aflevering volgt hij 'dansopa' Roland Parijs.
Roland Parijs gaat al jaren dansend door de straten van Den Haag. Met zijn hoed en wandelstok is hij een bijzondere verschijning. Hij bezoekt regelmatig andere steden om op bijzondere plaatsen te dansen. 'Het contact met mensen vind ik heel belangrijk en fijn. Ik heb in de corona-periode een heftige inzinking gehad, met vreselijke paniekaanvallen. Sindsdien heb ik tegen mijzelf gezegd: ik ga iedere dag naar buiten om te dansen.'
In deze aflevering van Haagse Paradijsvogels zoekt presentator Pim Markering de Haagse 'swinging dance-opa' thuis op. Ook maken ze een wandeling en zie je hoe Roland samen met danspartner Astrid de Scheveningse boulevard onveilig maakt.

Tip

Ben of ken jij iemand die Pim ook moet ontmoeten? Stuur dan een mail naar pim@denhaagfm.nl.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!