Emaliana Torrini en Cosmic Crooner in De Nieuwe Van Nierop

Cosmic Crooner
Cosmic Crooner © Lin Bartraij en Elf Godefroy
DEN HAAG - Het wekelijkse radioprogramma De Nieuwe Van Nierop op Den Haag FM hoor je op zondagochtend van 11 tot 12 met deze week nieuwe muziek van Emaliana Torrini en Cosmic Crooner (foto).
Zangeres Emaliana Torrini komt van IJsland, waar haar vader een Italiaans restaurant had, wat misschien haar niet IJslands-achtige naam verklaard. Ze brak door met de alternatieve band GusGus, en had vervolgens solo een grote hit met het aanstekelijke ‘Jungle Drum’. Voor de tweede keer heeft ze nu een album opgenomen met het Belgische Colorist Orchestra, wat een voortreffelijk album oplevert. Zondag hoor je haar oude hit en een track van haar nieuwste plaat. Tevens in de uitzending Cosmic Crooner, het nieuwe project van de Haagse muzikant Joep Meyer, die zoals de naam ’t al zegt, lekker aan het croonen is geslagen.
Meer Haagse muziek is er van The Indien, Maxine van Breukelen en van het allerlaatste album van supertrio Vreemde Kostgangers hoor je niet een Henny Vrieten of Boudewijn de Groot compositie, maar natuurlijk eentje van George Kooymans. Meer nieuwe releases zijn er van Nothing But Thieves, Taylor Swift, Janne Schra, Babs, Elmer, The Vices, Hozier, Lewis Capaldi, Lana del Rey en van Yori.
De Nieuwe Van Nierop wordt op zondagochtend van 11.00 tot 12.00 uur uitgezonden op Den Haag FM. Muziekliefhebber Ricco van Nierop maakt wekelijks een selectie van nieuwe tracks van bekende artiesten en verrassende muzikale ontdekkingen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!