Guido Gezellestraat in Spoorwijk is 'Liefste Straat van Den Haag'

De gangmakers van de Guido Gezellestraat in Spoorwijk samen met wethouder Kavita Parbhudayal
De gangmakers van de Guido Gezellestraat in Spoorwijk samen met wethouder Kavita Parbhudayal © Peter Snaterse/Beeld in Zicht
DEN HAAG - De Guido Gezellestraat in Spoorwijk is gekozen tot Liefste Straat van Den Haag. Daarmee won de straat van Radia en Hoessein van de andere finalisten: De Da Costastraat en Tivolistraat in het Zeeheldenkwartier, Steenhouwersgaarde in Vrederust en de Sleepnetstraat op Scheveningen. Uit handen van wethouder Kavita Parbhudayal kregen de winnaars een cheque van 500 euro plus de eretitel ‘Liefste Straat van Den Haag 2022’.
De prijs werd vrijdag uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater De Nieuwe Regentes. Daar werden de stemmen uitgebracht op de vijf finalisten. De straat in Spoorwijk werd tot winnaar gekroond, gevolgd door de Sleepnetstraat op een tweede plek en de Da Costastraat werd derde.
De Tivolistraat en Steenhouwersgaarde werden vier en vijf. Alle straten kregen een prijs: een geldbedrag (500, 250 of 150 euro) en de nummers vier en vijf kregen een straatfeestpakket ter waarde van 100 euro.
Lief en Leedstraten zijn straten waar buren écht naar elkaar omkijken, waar meer aandacht is voor elkaar en waar lief en leed worden gedeeld. Elke straat heeft een gangmaker die het Lief en Leedpotje beheert. Daarin zit 75 euro die gebruikt kan worden om iemand in de buurt iets te geven wanneer deze persoon dat kan gebruiken. Het idee voor Lief en Leedstraten is geboren in Rotterdam, nadat een vrouw daar volslagen onopgemerkt 10 jaar lang dood in haar woning had gelegen. Dat nooit weer, vond de omgeving. Inmiddels zijn er bijna 400 Lief en Leedstraten in onze stad.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!