Speciale borden registeren plekken waar te hard wordt gereden

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
DEN HAAG - Den Haag krijgt deze maand zestig nieuwe borden in de stad, die digitaal informatie over snelheidsovertredingen doorgeven aan de gemeente. De informatie wordt vervolgens gedeeld met de politie, met als doel de verkeersveiligheid te bevorderen.
De zestig borden zijn snelheidsdisplays, waarop een lachende of treurig kijkende smiley laat zien als de automobilist te hard rijdt of niet. De nieuwe borden houden bij hoeveel mensen te hard rijden en op welke tijden dat gebeurt. Die informatie kan de politie weer gebruiken om te bepalen wanneer er snelheidscontroles moeten komen.
De nieuwe borden hebben geen camera. Dat betekent dat nummerplaten van snelheidsovertreders niet worden geregistreerd en dat de automobilisten niet kunnen worden beboet op basis van de informatie van het bord alleen.

Borden op 180 plekken in Den Haag

De borden rouleren elke vijf tot zes weken over drie verschillende locaties. Dat betekent dat ze in totaal op 180 plekken in Den Haag verschijnen.
Maandag begint ook een campagne van de stad over de displays en de aanpak van te hard rijden. Volgens de gemeente zijn de borden onderdeel van een groter plan om de verkeersveiligheid in de stad te bevorderen. Ook het aanleggen van extra verkeersdrempels en het herindelen van wegen zijn onderdeel van dit plan.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!