Molenwijk krijgt nieuwe voetgangsersbrug naar winkels

DEN HAAG - In Molenwijk wordt vanaf vandaag gewerkt aan de brugverbinding tussen de wijk en de winkels aan de Laakweg. Eerst wordt de oude brug weggehaald, over -maximaal- twee maanden moet de nieuwe brug klaar zijn.
Tussen de Laakkade en de Laakweg is voor voetgangers een brugverbinding te vinden. Zodoende hoeft men niet via de Rijswijkseweg of via de brug bij de molen het water over te steken. Maar de brugverbinding die er nu is ter hoogte van de Noordpolderkade is nodig aan onderhoud toe: op meerdere plekken is de brug met dekplaten gerepareerd.

Laakkade afgesloten

Woensdag 22 maart begint de aannemer met het slopen van de bestaande brug. Daarna zal er een nieuwe brug komen. Die moet uiterlijk 18 mei klaar zijn. Vanwege de werkzaamheden zal de Laakkade twee keer overdag (woensdag 22 maart en dinsdag 25 april tussen 10.00 en 16.00 uur) afgesloten zijn voor het verkeer.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!