'Het is tijd om te handhaven', partijen wijzen op langdurig leegstaand pand Beeklaan

© Google Maps
DEN HAAG - Het is GroenLinks, D66 en de Haagse Stadspartij (HSP) een doorn in het oog dat het pand 'De Zaen' op de Beeklaan nog altijd leeg staat. 'Leegstand in tijden van ongekende krapte in de woningmarkt is wat de HSP betreft niet uit te leggen. Het college moet meer proactief ingrijpen bij leegstand', zegt Tim de Boer namens HSP. 'De eigenaar heeft al genoeg kansen gekregen: het is tijd om te handhaven', stelt Vincent Thepass van GroenLinks.
De partijen hebben al eerder vragen gesteld over de leegstand en verkrotting aan de Beeklaan in het Regentessekwartier en doen dat nu weer. De eigenaar zou het pand gaan opknappen. 'De eigenaar van dit pand, dat al meer dan 10 jaar leegstaat, heeft voldoende kansen en tijd gekregen?om dit pand op te knappen. We zijn de fase van vrijblijvendheid voorbij.'
De eigenaar van het pand zou steviger aangepakt mogen worden om de leegstand en verkrotting van het pand aan te pakken, vinden de drie. Ze pleiten ervoor dat er boetes volgen, desnoods zouden er verdergaande maatregelen moeten kunnen volgen. 'Het stevig aanpakken van misstanden is niet alleen belangrijk voor haar afschrikwerkende werking richting huisjesmelkers. Het is ook belangrijk voor het vertrouwen van bewoners in de overheid: zij moeten zien dat we dit niet zomaar accepteren', vindt ThePass.
Het pand is volgens de drie partijen een tragisch voorbeeld van leegstand in de stad. Al krijgen ze ook signalen over andere panden die leegstaan. 'De leegstand is niet alleen slecht voor de leefbaarheid in de buurt, maar ook onverklaarbaar richting al die duizenden starters die geen huis kunnen vinden', vindt Marije Mostert van D66. 'Hier zouden tientallen mensen kunnen wonen! In de mooiste wijk van Den Haag.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!