Hostel Keizerstraat wordt crisisnoodopvangplek voor 60 asielzoekers

Keizerstraat
Keizerstraat © Den Haag FM
DEN HAAG - In het hostel Jorplace in de Keizerstraat op Scheveningen worden van april tot en met december 60 asielzoekers opgevangen. Bewoners hebben onlangs een brief gekregen voor een informatieavond over de komst van de crisisnoodplekken.
Het hostel werd tot eind vorig jaar gebruikt om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Nu heeft de gemeente alle kamers in het hotel gehuurd om andere groepen vluchtelingen op te vangen.
Er wordt gezorgd voor hulp bij de opvang, zo wordt ervoor gezorgd dat kinderen naar school kunnen en zijn er elke dag activiteiten. De 60 asielzoekers woonden eerst in een hotel op de Binckhorst. Daar moesten ze vertrekken omdat het contract met dat hotel stopte en de gemeente besloot dit niet te verlengen. De professionele begeleiders zullen volgens de brief meeverhuizen naar Scheveningen.

'Waar nodig trekken we aan de bel'

Op maandag 27 maart worden bewoners over de komst geïnformeerd tijdens een inloopbijeenkomst. Stadsdeeldirecteur Mendy van Veen liet aan mediapartner Omroep West weten dat dan informatie wordt gedeeld over het land van herkomst van de betreffende asielzoekers en over 'wat zij overdag doen'. Ook de veiligheid in en rond Jorplace en de mogelijkheden om vrijwilligerswerk te verrichten komen die avond aan bod.
'De komst houden we niet meer tegen maar we kunnen wel extra voorzieningen, begeleiding en toezicht vragen', meldt Wijkoverleg Scheveningen-Dorp op sociale media. 'Ook zullen we de opvang volgen en waar nodig bij de gemeente, begeleiders of politie aan de bel trekken.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!