Afzettingen op 'fietspad' Grote Marktstraat maken plaats voor reparatiewerkzaamheden

© Den Haag FM
DEN HAAG - De afgezette gebieden en platen op het wegdek zijn binnenkort weer verdwenen uit de Grote Marktstraat. Vanaf woensdag worden de beschadigde tegels in de straat vervangen. Daarnaast gaat de gemeente onderzoeken hoe de tegels zo beschadigd konden raken.
Sinds vrijdag 10 maart zijn er afzettingen te vinden in de goot van de Grote Marktstraat waar fietsers gebruik van maken. Dat werd gedaan omdat er tegels beschadigd waren en voor gevaar zorgden. In eerste instantie werden de riskante plekken met linten afgezet, maar later is voor een meer aanwezige variant met borden gekozen.
Omdat de weg intensief wordt gebruikt bestaat het risico op schade, laat een woordvoerder van wethouder Anne Mulder (VVD) weten aan Den Haag FM. Dat komt onder meer omdat vrachtverkeer gebruik maakt van de straat om de winkels te bevoorraden. 'Het veelvuldig betreden van de de Grote Marktstraat met zware voertuigen zorgt ervoor dat de voegen tussen de bestrating los laten. De gemeente doet onderzoek naar een permanente oplossing hiervoor.'
© Den Haag FM

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!