Taalschool krijgt meer geld om wachtlijsten weg te werken

© PR Taal+school
DEN HAAG - Taal+ school van ROC Mondriaan krijgt meer geld van het college om meer laaggeletterden les te geven. De taalschool kampt op dit moment met lange wachtlijsten. 'We kunnen met deze verhoging van de subsidie weer een flinke slag slaan om de wachtlijst weer te normaliseren en weer een extra groep mensen te helpen', zegt directeur Jolanda Wanningen.
Onder normale omstandigheden heeft de school ook al een wachtlijst, maar de wachtlijst was nu naar eigen zeggen 'te hoog geworden'. Dat heeft meerder oorzaken zoals een hogere instroom van migranten in de stad, het opheffen van de laatste coronamaatregelen waardoor mensen weer in groepen durven te verzamelen en goede mond-tot-mondreclame.
Hoe sneller de laaggeletterden leren de Nederlandse taal te spreken, hoe beter, vindt onderwijswethouder Hilbert Bredemeijer (CDA). Door laaggeletterden de taal beter te leren beheersen hoopt de wethouder ze meer bij de maatschappij te betrekken. 'Taal is de basis van alles om echt mee te kunnen doen in de samenleving.'

Breder actieplan

Daarmee merkt hij ook op dat dit probleem niet is opgelost door alleen de subsidie voor de school te verhogen. 'Ik kom binnenkort met een breder actieplan dat hard nodig is om jong en oud de kans te geven de taal zo snel en goed mogelijk te leren.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!