'Binnenhof wordt gerenoveerd, binnenstad gesloopt', Hart voor Den Haag wil spoeddebat

De bouwschutting komt rechts van de geul te staan
De bouwschutting komt rechts van de geul te staan © Den Haag FM
DEN HAAG - Als het aan Hart voor Den Haag ligt wordt er met spoed vergaderd over de verbouwing van het Binnenhof. Ze doet de aanvraag voor een debat nadat Den Haag FM dinsdag wist te melden dat bewoners en ondernemers van Lange Poten en het Plein ongerust zijn over de verbouwing, omdat er een schutting komt in de winkelstraat. De partij noemt het 'de zoveelste blokkade die het ondernemers in de binnenstad lastig maakt'.
Op de Lange Poten gaat het om een drie meter hoge schutting, die komt vijf meter van de winkels af te staan. Daardoor zal de straat smaller worden. Ook is niet duidelijk hoe lang de schutting blijft staan. 'De angst is dat het een paar jaar gaat blijven staan. Met als gevolg dat mensen echt gebied gaan mijden. Wij krijgen al geluiden dat ondernemers overwegen te vertrekken, er staan al panden leeg. Dat zou een hele slechte zaak zijn', vertelde voorzitter Ton Kroeze.
Hart voor Den Haag-raadslid Ralf Sluijs spreekt van 'een pijnlijke bevestiging van waar we altijd voor gewaarschuwd hebben'. Daarom is er een spoeddebat aangevraagd. 'Het Binnenhof wordt gerenoveerd, de binnenstad gesloopt. Het Rijksvastgoedbedrijf wordt geen strobreed in de weg gelegd maar de ondernemers betalen de rekening en het centrum dreigt een spookstad te worden.'
De partij is al langer kritisch op de renovatiewerkzaamheden op het Binnenhof en de impact die het heeft op de stad. 'Waar blijft de toegezegde uitkijktoren? Waar blijven de publiekstrekkers rondom het Binnenhof en op de Hofvijver? Er is geen enkele verleiding voor het grote publiek om te komen.' Sluijs wil ook opheldering over de compensatie voor ondernemers die door de sluiting van het Binnenhof te maken hebben met omzetverliezen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!