Gemeente wil havengebied Scheveningen afsluiten tegen straatraces en overlast

© Richard Mulder
DEN HAAG - Het havengebied aan de Vissershavenweg op Scheveningen moet permanent worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Dat heeft het college aan de gemeenteraad geschreven. Daarmee moet voorkomen worden dat automobilisten en motoren 'permanent het rondje Strandweg kunnen blijven rijden'. Zo wil men straatraces, stilstaande auto's, geluidsoverlast en drugsgebruik voorkomen.
Om de weg parallel aan de Vissershavenweg af te sluiten komt er een hek aan de kant van het nieuwe KNRM-gebouw (korte kant van de Vissershavenweg in de haven), dat samen met al bestaande hekken ervoor zorgt dat het gebied voor bedrijven wel bereikbaar blijft. Voor de KNRM komen er ook, voor en achter het toegangshek, parkeerplaatsen.
Om door het hekwerk te kunnen wordt gebruik gemaakt van kentekenherkenning en er komen toegangspassen. Ook zal er overdag fysieke beveiliging komen. Om het plan te bekostigen wordt gebruik gemaakt van geld uit het actieplan Badplaats Scheveningen, schrijft het college.

'Mooi ontmoedigingsbeleid'

'Ik vind het een prima maatregel', zegt Scheveninger Martin Pronk van de Facebookpagina Overlast op Scheveningen. Volgens Martin is het een 'mooi ontmoetingsbeleid'. Want er wordt, zeker 's avonds in de zomer, behoorlijk geracet op Scheveningen. Bewoners klagen daar al langer over.
Ook Martin hoort verhalen over het racen bij de haven. 'Ik ken mensen die er een bedrijf hebben, die hebben er wel klachten over.' Volgens Martin gebeurt er weinig op de brede weg. 'Vroeger stonden er tonnen en kisten voor het lossen van de vissersboten. Nu leent dat zich voor andere activiteiten zoals hard rijden met auto's.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!