Dick Advocaat stopt na dit seizoen als trainer van ADO

© Soccrates Images
DEN HAAG - Dick Advocaat stopt aan het einde van het seizoen als trainer van ADO Den Haag. Onduidelijk is nog of de voetbaltrainer in de rol van technisch adviseur wel aanblijft, meldt Omroep West.
Waarom Advocaat stopt als trainer is nog niet duidelijk. In eerste instantie zou daar donderdagmiddag meer over bekend worden, maar vooralsnog is daar geen nieuws over te melden.

Ontslag Kuijt

Advocaat schoot ADO eind november te hulp na het ontslag van coach Dirk Kuijt bij de club. De 75-jarige trainer leek zijn loopbaan te hebben beëindigd, nadat hij eind 2021 was vertrokken als trainer van Irak. Daarvoor is hij onder meer nog coach geweest bij Feyenoord, FC Utrecht en Sparta Rotterdam.
Met ADO staat Advocaat momenteel op een dertiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Het bereiken van de play-offs voor promotie is nog altijd mogelijk. Advocaat kwam met de Haagse club tot de kwartfinales van de KNVB-beker. Daarin was PSV met 3-1 te sterk.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!