Uittips Den Haag: Puppy en Kitten weekend, Clean Beach Cup, Finale Talent Event en nog meer muziek

© Avonturia de Vogelkelder
DEN HAAG - De lente is weer begonnen en met het weekend in het vooruitzicht is het tijd om plannen te maken voor een leuk en ontspannen uitje. Wij zetten er alvast een aantal voor je op een rij.

Avonturia presenteert het Puppy en Kitten weekend

Het Puppy en Kitten weekend is een geweldige kans om het nieuwste lid van je gezin te showen en een dagje uit te bezorgen. Tijdens dit weekend kan je vacht advies vragen, een foto laten maken van je hond of kat, demo's laten zien van verschillende merken en deskundig advies vragen. Ook zonder pup of kitten ben je welkom. Je kunt genieten van een dag vol kennis, activiteiten en hoge kortingen.
Het Puppy en Kitten weekend vindt plaats op 25 en 26 maart in Avonturia de vogelkelder. Iedereen is welkom en de toegang is volledig gratis.

Clean Beach Cup

Heb je zondag nog niks te doen? Dan kan je helpen tijdens de grote Eneco Clean Beach Cup op Scheveningen. Het doel: zoveel mogelijk afval opruimen dat op het strand ligt.
'Zolang het nodig is, blijven we opruimen', zegt initiatiefnemer en surf fanaat Sven Fransen. Op ruim 26 verschillende locaties in Nederland en België is het mogelijk om mee te helpen aan deze schoonmaakbeurt. De kustlijn wordt weer netjes en plasticvrij gemaakt. De afgelopen jaren deden er meer dan 7.500 vrijwilligers mee en werd er op 1 dag meer dan 5 ton afval verzameld.
Meehelpen en inschrijven kan gratis via deze site.
© OFFGRID Agency

Popkoor Focus presenteert: Zingen op de Pier

Popkoor Focus uit Den Haag onder leiding van Rob Manthey heeft een nieuw relaxed korenfestival in het leven geroepen om samen met een aantal bevriende koren de lente muzikaal te vieren op het randje van zee en strand.
Verschillende bekende koren uit de regio Den Haag zullen optreden, waaronder het schitterende Kwasi Kloos met hun close harmony arrangementen en de Delftse studenten van de jazz vocal groep Vocalzz. Ook het bekende Leidschendamse Popkoor Rebound zal aanwezig zijn en je meenemen op een reis door de pop-, rock-, en power ballads. Ook het nieuwe Popkoor Voorburg zal hun talenten laten zien. Het festival belooft een onvergetelijke avond te worden en wordt afgesloten door de organisator, Popkoor Focus zelf.
Dit festival vindt plaats op 25 maart 2023 van 16.00 tot 19.00 uur op de Pier op Scheveningen. En de toegang is helemaal gratis.

Finale Talent Event

Wie gaat er vandoor met het prijzenpakket bij deze indrukwekkende muziekwedstrijd voor jonge muzikanten uit Den Haag en omgeving? Na een serie audities en voorrondes zullen vijf van de beste muziektalenten van Den Haag en omgeving strijden om het indrukwekkende prijzenpakket van de negende editie van Talent Event. AMBER ROSA LYNN won de singer/songwriter voorronde, WAIIRESS de hiphop/urban ronde, de bands COSMO en SASHA SAILOR voor het genre pop/rock. MAJOR MIRACLE haalde de finale via de wildcard.
De finalisten strijden om een prijzenpakket met onder andere festivaloptredens, studiotijd en oefentijd. De vijf talenten worden beoordeeld door een jury bestaande uit Sharwin 'Sax' Pancham, Marne Miesen, Rosalyn van der Dussen en Joan Biekman. Het publiek mag uiteraard ook meestemmen, de uitslag zal meetellen als vijfde jurylid.
De finale is op zondag 26 maart 14.00 uur in het PAARD. De entree is gratis.

Hét festival voor experimenteel circustheater

Cirque Mania komt terug! Een weekend lang ervaar je dat circus veel en veel meer is dan een rode tent, een clown en een directeur met een grote snor. Laat jezelf verrassen met alles dat Cirque Mania te bieden heeft. Want Circus is door en voor iedereen die zichzelf niet in een hokje wilt wurmen.
Het festival vind plaats van donderdag 23 maart tot zondag 26 maart. Tickets zijn te bestellen via de website van Korzo.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!