Japanse Tuin gaat eind april weer open voor publiek

Japanse Tuin
Japanse Tuin © gemeente Den Haag
DEN HAAG - Goed nieuws voor tuinliefhebbers: de Japanse Tuin gaat eind april weer open. Tussen 29 april en 11 juni kan je in park Clingendael weer genieten van alle mooie kleuren in de tuin.
In de Japanse Tuin vind je maar liefst veertig verschillende soorten mos, de sierkersen, de kamperfoelie op bamboestokken, de rode Japanse esdoorns en gele azalea's er weer mooi bijstaan. In de tuin staan bomen en planten van soms wel meer dan 100 jaar oud. De Japanse Tuin is de oudste en grootste Japanse tuin van Nederland.
De tuin was de privétuin van barones Daisy van Brienen (1871-1939), eigenaresse van Landgoed Clingendael. Alleen genodigden mochten in haar tuin komen. Pas sinds de jaren 60 zijn bezoekers welkom in de Japanse Tuin. In 2001 werd de tuin een Rijksmonument.
De Japanse Tuin is in het voorjaar slechts zes weken open, omdat de tuin zeer kwetsbaar is en beschermd moet worden. Die beperkte opening maakt een bezoek sowieso speciaal.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!