Uitslag waterschapsverkiezingen Delfland: BBB wint en Richard de Mos behaalt zetel met BVNL

Richard de Mos (Hart voor Den Haag)
Richard de Mos (Hart voor Den Haag) © Den Haag FM
DEN HAAG - De BBB wint de waterschapsverkiezingen voor het Hoogheemraadschap Delfland met vier zetels. Ook VVD en Water Natuurlijk haalden vier zetels bij de verkiezingen. BBB is niet de enige nieuwkomer, ook JA21 en BVNL haalden winst. Die partijen krijgen allebei één zetel. Daarmee komt Richard de Mos voor BVNL in het Hoogheemraadschap.
Dat blijkt uit de definitieve uitslag van de Waterschapsverkiezingen die donderdagochtend bekend is gemaakt.
AWP voor water, klimaat en natuur, Partij van de Arbeid (PvdA) en Partij voor de Dieren behouden ieder hun drie zetels. En ook het CDA blijft met twee zetels vertegenwoordigd. ChristenUnie-SGP, Belang van Nederland (BVNL) en JA21 behaalden ieder één zetel, 50PLUS verliest hun enige zetel. GOUD slaagde er bij hun eerste deelname aan de verkiezingen niet in een zetel te bemachtigen.

Aantal stemmers

In totaal mochten 1.001.976 mensen hun stem uitbrengen voor het Hoogheemraadschap van Delfland. 44,8 procent van mensen heeft ook echt gestemd. In de gemeente Den Haag kreeg de Partij voor de Dieren de meeste stemmen.
Het huidige bestuur neemt op maandag 27 maart afscheid. Twee dagen later, woensdag 29 maart, is de eerste vergadering van het nieuwe algemeen bestuur. Dan leggen de nieuwe leden ook de eed of belofte af. De komende weken vinden de coalitieonderhandelingen plaats.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!