Man en vrouw opgepakt voor mensenhandel en seksuele uitbuiting

Foto ter illustratie: PxHere
Foto ter illustratie: PxHere
DEN HAAG - Een man (44) en vrouw (38) uit Den Haag worden verdacht van seksuele en criminele uitbuiting van kwetsbare en verslaafde personen. Zij werden onlangs opgepakt en blijven voorlopig vast zitten. Ook een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zit vast.
Volgens het Openbaar Ministerie werkten de verdachten samen en maakten ze misbruik van de kwetsbaarheid en de drugsafhankelijkheid van hun slachtoffers. In woningen in Den Haag, Voorburg en Hoofddorp werden die mensen aangeboden voor seksuele diensten.
De man en vrouw uit Den Haag werden in februari aangehouden, de rechter heeft inmiddels bepaald dat zij in voorarrest blijven tot een pro-formazitting op 23 mei. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats is afgelopen dinsdag opgepakt. De rechter-commissaris heeft zijn voorarrest donderdag met veertien dagen verlengd. Het onderzoek is nog in volle gang, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Signalen uitbuiting

De politie en het Openbaar Ministerie hebben veel aandacht dit soort misdrijven. 'Slachtoffers worden door hun uitbuiters niet meer gezien als mensen, maar als product of dienst. Als handel of koopwaar, waar ze iets aan kunnen verdienen. Om hun slachtoffers geven de uitbuiters vaak niets', aldus het OM.
Vaak zijn de signalen van uitbuiting wel op te merken, zegt het OM. Dat roept op het bij de politie te melden als je denkt dat iemand word uitgebuit.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!