Klemzittende zwaan in boom overleden op Segbroeklaan

© Regio15
DEN HAAG - De zwaan die vrijdagochtend vast was komen te zitten in een boom op de Segbroeklaan, is overleden. Dat meldt nieuwssite Regio15. Brandweer en de Dierenambulance was vanochtend druk bezig om het dier te bevrijden, maar dat is niet gelukt. Een medewerker van de gemeente heeft enkele takken weggezaagd, waardoor de zwaan uit de boom is gehaald.
Toen de Dierenambulance aankwam vertoonde het dier nog een teken van leven. Doordat de medewerkers van de ambulance er zelf niet bij konden werd de brandweer ingeschakeld. De brandweer zette een hoogwerker in om bij het dier te komen en het te helpen. Er waren meerdere brandweerwagens aanwezig. De rijstrook richting Kijkduin was afgesloten.
Na meerdere pogingen lukte het niet om de zwaan te redden. Het lukte medewerkers van de gemeente aan het begin van de middag om met een kleinere hoogwerker dichterbij te komen. Er werden een paar takken weggezaagd en toen kon de zwaan uit de boom gehaald worden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!